logotype

Vijesti/Aktualno

Obavijest korisnicima elektroničkih komunikacijskih usluga

 

Izmjene Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN br. 154/11, 149/13, 82/14, 24/15, 42/16)  su objavljene u NN 68/2019.

Read more: Obavijest korisnicima elektroničkih komunikacijskih usluga

Priopćenje za javnost (6)

Ministarstva zaštite okoliša je na E-Savjetovanje: https://savjetovanja.gov.hr postavilo Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Uredbe o gospodarenju otpadom, s rokom mogućnosti sudjelovanja do 20.kolovoza 2019.godine.

Read more: Priopćenje za javnost (6)

Otvoreno pismo Vijeću za vodne usluge pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike

 

U nastavku Vam u cijelosti prenosimo sadržaj Otvorenog pisma koje smo danas, 20. 11. 2018. g., uputili Vijeću za vodne usluge pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike:

Read more: Otvoreno pismo Vijeću za vodne usluge pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike

VAŽNA OBAVIJEST - SAVJETOVALIŠTE ZA POTROŠAČE!!!

 

Naša Udruga od 03. lipnja 2019. godine počinje ponovno provoditi besplatno savjetovanje potrošača na području Splita, u okviru projekta kojeg financira Grad Split.

Savjetovanje potrošača podrazumijeva pojašnjavanje propisa i postupaka za ostvarivanje prava i ekonomskih interesa potrošača – fizičkih osoba koje sklapaju pravni posao ili djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.

Savjetovanje će se provoditi putem telefona 095/524-9007, svakim radnim danom u periodu od 10:00 do 14:00 sati, kao i putem pošte i naše adrese elektronske pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Građani također savjet mogu dobiti i osobnim dolaskom u prostorije savjetovališta u Splitu, na adresi Ljudevita Posavskog 14, svakim radnim danom osim srijede, također u periodu od 10:00 do 14:00 sati.

 

Raspored savjetovanja prema potrošačkim područjima:

--> Opća prava potrošača: pon-pet, 10:00 – 14:00 sati (savjetnik Vlado Biljarski, dipl. oec.)

--> Financijske usluge i pravna pitanja: ponedjeljak 10:00 – 14:00 sati (savjetnica Iskra Maras – Jelavić, dipl. iur.)

--> Usluge elektroničkih komunikacija: četvrtak 10:00 – 14:00 sati (savjetnica Zagorka Krvavica, dipl.ing.el.)

--> Energija, komunalne djelatnosti i pričuva: upite slati putem pošte ili e-mailom, a potom se po potrebi se dogovara telefonski ili osobni kontakt (savjetnici Nenad Kurtović i Ante Tičić)

 

Projekt traje do 30. studenog 2019. godine.

Priopćenje za javnost (5)

Dana 17. rujna 2018.godine smo uputili Otvoreno pismo Vladi RH u vezi primjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, posebice radi po nama protupravnog utvrđivanja obvezne minimalne javne usluge (OMJU) koja predstavlja zamjena dosadašnjem paušalu pod nazivom naknada za zaduženi volumen posude, i koji čini cca 75% u ukupnoj cijeni javne usluge.

Vlada RH je zatražila od nadležnog ministarstva za poslove zaštite okoliša (i gospodarenje otpadom) da odgovori na Otvoreno pismo. Ministarstvo zaštite okoliša je, zaista, dana 15.listopada 2018.godine dostavilo odgovor na način da "pojašnjava odredbe" po nama spornih dijelova Uredbe, dok na postavljene konstatacije iz Otvorenog pisma gospoda ne odgovaraju.

Read more: Priopćenje za javnost (5)

2019  Splitski potrošač   globbers joomla templates