logotype

Vijesti/Aktualno

Tarifne stavke za „energiju“ kupcima kategorije kućanstvo - od 01.10.2022.

 

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 147. sjednici održanoj 08. rujna 2022. godine, između ostalog, donijela i Uredbu o otklanjanju poremećaja na tržištu energenata, a ista je objavljena u NN broj 104/22.

Vlada je aktivirajući članak 26. Zakona o energiji preuzela na sebe ovlasti o određivanju tarifnih stavki za električnu energiju, što se između ostalog odnosi i na tarifne stavke za „energiju“ koja se isporučuje kupcima kategorije kućanstvo. Takvom odlukom određeno je da svi opskrbljivači fakturiraju kupcima kategorije kućanstvo električnu energiju po istim tarifama, i to na način da se tarifa razlikuje za kućanstva koja preuzmu do 2.500kWh, i preko 2.500kWh, u razdoblju od 01.10.2022. do 31.03.2023. godine.

Read more: Tarifne stavke za „energiju“ kupcima kategorije kućanstvo - od 01.10.2022.

Tražimo volontera/ku!

 Udruga "Splitski potrošač" traži volontera/ku za poslove savjetovanja potrošača.

Zadaci uključuju i jednostavne administrativne poslove, poput vođenja evidencija, izvještavanja i poslovne korespondencije.

Poželjno da je osoba pravne struke i/ili sa iskustvom rada na sličnim poslovima, ali nije neophodno.

Svakako treba imati razvijene komunikacijske vještine (verbalne i pismene), odgovornost, temeljitost i organiziranost, kao i želju za rad sa ljudima i volju za učenjem. 

 

Nudimo edukaciju i stjecanje vrijednih znanja i iskustava iz područja zaštite prava potrošača i rada organizacije civilnog društva, te ugodnu i poticajnu radnu sredinu.

 

Ako ste zainteresirani, javite nam se što prije, jer postoji mogućnost i zaposlenja u okviru nadolazećeg projekta!

 

Read more: Tražimo volontera/ku!

>>> OBAVIJEST: SAVJETOVANJE POTROŠAČA u 2022. godini

 

Od 02. lipnja 2022. godine naša Udruga započinje ponovno provoditi besplatno savjetovanje potrošača na području Splita, u okviru projekta kojeg će financirati Grad Split.

 

Savjetovanje potrošača podrazumijeva pojašnjavanje propisa i postupaka za ostvarivanje prava i ekonomskih interesa potrošača – fizičkih osoba koje sklapaju pravni posao ili djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.

Savjetovanje će se provoditi svakim radnim danom putem telefona 095/700-1969, u periodu od 10 do 14 sati, kao i putem naše adrese elektronske pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Potrošačke savjete građani će moći dobiti i osobnim dolaskom u savjetovalište, na adresi Ljudevita Posavskog 14 u Splitu (prizemlje zgrade, ulaz sa južne strane, prostorije udruge Bijeli krug Hrvatske), prema sljedećem rasporedu:

·         Opća prava potrošača: svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 sati

·         Financijske usluge i osiguranja: ponedjeljkom 10.00 do 14.00 sati 

·         Usluge elektroničkih komunikacija: četvrtkom  od 10.00 do 14.00 sati

Savjetovanje iz područja javnih komunalnih usluga, električne energije i pričuve odvijati će se uglavnom putem telefona i e-pošte, a po potrebi i osobnim savjetovanjem, uz prethodni dogovor.

 

Projekt će trajati do 31. prosinca 2022. godine.

Sve ostale važne informacije o projektu biti će Vam dostupne na našoj web stranici.

Otvorena e-savjetovanja

Na mrežnoj stranici https://esavjetovanja.gov.hr otvorena su savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o pravilnicima koji se donose sukladno članku 155. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“ broj 19/22). Zainteresirana javnost može iznositi svoje primjedbe na iste do 15. srpnja 2022. godine

U nastavku donosimo i izravne poveznice na iste:

Read more: Otvorena e-savjetovanja

Poziv na otvoreno predavanje "Zaštita potrošača na području financijskih usluga"

 

Udruga za zaštitu prava potrošača „Splitski potrošač“ – Split i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije u Splitu, za građane organiziraju otvoreno predavanje na temu „Zaštita potrošača na području financijskih usluga“.

 

Događanje će se održati u petak, 27. svibnja 2022. godine s početkom u 11.00 sati, u dvorani 113 (amfiteatar) Sveučilišnog odjela za stručne studije, na adresi Kopilica 5, Split.

 

Predviđeno trajanje događanja je 90 minuta, tijekom kojih će djelatnici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Anja Tkalčević i Filip Šaravanja obraditi sljedeće specifične teme:

-        Digitalne financijske usluge, te

-        Financijske prevare i rizici kod korištenja financijskih usluga.

 

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane građane.

 

2022  Splitski potrošač   globbers joomla templates