logotype

Vijesti/Aktualno

Priopćenje povodom novog Zakona o gospodarenju otpadom

 

Smatramo se pozvanim obavijestiti korisnike javne usluge prikupljanja komunalnog otpada

što nam novi Zakon o gospodarenju otpadom donosi:

Read more: Priopćenje povodom novog Zakona o gospodarenju otpadom

>>> OBAVIJEST: SAVJETOVANJE POTROŠAČA u 2021. godini

 

Od 03. svibnja 2021. godine naša Udruga započinje ponovno provoditi besplatno savjetovanje potrošača na području Splita, u okviru projekta kojeg financira Grad Split.

Savjetovanje potrošača podrazumijeva pojašnjavanje propisa i postupaka za ostvarivanje prava i ekonomskih interesa potrošača – fizičkih osoba koje sklapaju pravni posao ili djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.

Savjetovanje će se provoditi svakim radnim danom putem telefona 095/700-1969, u periodu od 17 do 19 sati, kao i putem naše adrese elektronske pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Potrošačke savjete građani će moći dobiti i osobnim dolaskom u savjetovalište, na adresi Ljudevita Posavskog 14 u Splitu (prostorije Udruge Bijeli krug Hrvatske), prema sljedećem rasporedu:

·         Financijske usluge i pravna pitanja: ponedjeljkom 17 - 19 sati 

·         Opća prava potrošača: utorkom 17 - 19 sati 

·         Usluge elektroničkih komunikacija: četvrtkom 17 - 19 sati

Savjetovanje iz područja javnih komunalnih usluga, električne energije i pričuve odvijati će se uglavnom putem telefona i e-pošte.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije građane ovim putem molimo da se prethodno najave i dogovore svoj termin osobnog savjetovanja putem telefona ili e-maila, da bismo izbjegli nepotrebne gužve i duža čekanja.

Projekt traje do 30. studenog, a do tada Udruga će u okviru istog organizirati i dva seta edukativnih predavanja za potrošače. Sve važne informacije o projektu biti će Vam dostupne na našoj web stranici.

Reakcija na Nacrt prijedloga Zakona o gospodarenju otpadom

 

U ime fizičkih i pravnih osoba - korisnika javne usluge gospodarenja otpadom u postupku E-Savjetovanja reagirali smo na Nacrt prijedloga Zakona o gospodarenju otpadom (u daljnjem tekstu: ZOGO) – po treći put.

Read more: Reakcija na Nacrt prijedloga Zakona o gospodarenju otpadom

Obavijest pretplatnicima operatora A1 povodom "ukidanja" dijela programskog sadržaja (N1, Sport Klub, i dr.)

 

 

Kako smo u proteklih dva tjedna postali upoznati sa činjenicom da se značajan dio potrošača korisnika usluga A1 televizije osjeća oštećenim ukidanjem niza programa iz A1 ponude, o čemu je operator A1 Hrvatska nedavno i informirao javnost i (nadamo se sve) svoje korisnike, te potaknuti brojnim medijskim objavama i tumačenjima nastale situacije, ovim putem želimo izraziti i naš stav o tome, te pružiti savjet potrošačima kako da postupe u cilju zaštite svojih potrošačkih prava.

Read more: Obavijest pretplatnicima operatora A1 povodom "ukidanja" dijela programskog sadržaja (N1, Sport...

POZIV NA OTVORENO PREDAVANJE O POTROŠAČKIM PRAVIMA

 

Dana 19. prosinca 2020. (subota) u 10.00 sati u prostorijama Gradskog kotara Lučac - Manuš, Omiška 14, Split, savjetnici Udruge "Splitski potrošač" - Split održati će otvorena predavanja prema sljedećem programu:

Potrošačka tema

Predavač

Opća prava potrošača

Vlado Biljarski, dipl.oec.

Prava potrošača korisnika elektroničkih komunikacija

Zagorka Krvavica, dipl. ing.el.

Prava potrošača korisnika financijskih usluga

Iskra Maras, dipl.iur.

Događanje se odvija u okviru projekta „Savjetovanje i edukacija potrošača na području grada Splita u 2020. godini“, koji financira Grad Split.

 

Važna napomena: zbog trenutne situacije sa COVID-19 pandemijom obvezni smo postupati u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi, pa smo za ovo događanje osigurali adekvatan prostor koji udovoljava kriterijima da možemo ugostiti maksimalan broj od 25 osoba. Stoga, molimo građane koji imaju namjeru prisustvovati da se prethodno najave putem e-pošte (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ili telefonom (095/700-1969, 17-19 sati).

2021  Splitski potrošač   globbers joomla templates